+47 400 29 791 post@gunnareide.net

Barøy

Barøy Fyr

På guidet fisketur går vi ofte i land på Barøy. Her får gjestene omvisning på fyret samt en innføring i fyrets historie. Vi bruker kjøkkenet på Barøy Fyr til å tilberede fangsten, slik at alle kan nyte en selvfanget lunsj.

Overnatting:

Det er også mulig å overnatte på Barøy Fyr for inntil 9 personer. Det er også teltplasser tilgjengelig for de som ønsker det.
Pris etter avtale.

Arrangement:

Barøy Fyr er en perfekt plass for å avholde arrangementer, kickoff, møter og lignende. Vi er med å tilrettelegger for en vellykket samling i fantastiske omgivelser.

Strandhugg ved vraket av Evelyn Karin

Ytterst i Ofotfjorden, på sydspissen av Barøy ligger vraket «Evelyn Karin». Fraktebåten, som i sin tid gikk med sement fra Kjøpsvik, ble kastet på land en dramatisk høstkveld i 1975 da uværet stod på for fullt.

Fraktebåten var bygd i 1911 i Tyskland og kjøpt av Harald Jacobsen som navnga båten etter sin datter. Båten kom til Kjøpsvik i 1965 og gikk med sement til ulike steder i Nord-Norge, helt til den skjebnesvangre kvelden i 1975. «Evelyn Karin» fikk maskinhavari og den kraftige vinden drev skuta nordover. Mannskapet på fire overlevde dramatikken, men fraktebåten ble slengt på land av de kraftige bølgene.

I dag ligger vraket mellom 40 og 50 meter inne på tørt land på Barøy, og minner oss på naturens rå krefter.