+47 400 29 791 post@gunnareide.net

Barøy

av | feb 7, 2019

Barøy Fyr

På guidet fisketur går vi ofte i land på Barøy. Her får gjestene omvisning på fyret samt en innføring i fyrets historie. Vi bruker kjøkkenet på Barøy Fyr til å tilberede fangsten, slik at alle kan nyte en selvfanget lunsj.

Det er per dags dato ikke mulighet til å overnatte på Barøy Fyr, men dette er et mål Gunnars Fiskelykke jobber med. Det er mange tiltak som skal på plass før fyret kan leies ut. Vi oppdaterer arbeidet med fyret på vår facebook-side, så følg med der for mer info om prosessen.

Pris etter avtale for strandhugg på Barøy.

Vraket

Ytterst i Ofotfjorden, på sydspissen av Barøy ligger vraket «Evelyn Karin». Fraktebåten, som i sin tid gikk med sement fra Kjøpsvik, ble kastet på land en dramatisk høstkveld i 1975 da uværet stod på for fullt.

Fraktebåten var bygd i 1911 i Tyskland og kjøpt av Harald Jacobsen som navnga båten etter sin datter. Båten kom til Kjøpsvik i 1965 og gikk med sement til ulike steder i Nord-Norge, helt til den skjebnesvangre kvelden i 1975. «Evelyn Karin» fikk maskinhavari og den kraftige vinden drev skuta nordover. Mannskapet på fire overlevde dramatikken, men fraktebåten ble slengt på land av de kraftige bølgene.

I dag ligger vraket mellom 40 og 50 meter inne på tørt land på Barøy, og minner oss på naturens rå krefter.